Vet inte varifrån jag har fått detta recept. Men det har nog funnits i min äga sedan ett 10 år tillbaks i a f.
2-3 kycklingbröst, ca 400 g, tärnas
1 tsk färsk ingefära, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk sesamolja
2 msk kinesisk soya
1/2 dl jordnötsolja eller annan vegetabilisk olja
2 1/2 dl cashewnötter
2 1/2 dl broccolibuketter
1 gul lök, skalad och skuren i tunna skivor
1 röd paprika, tärnad
1 selleristjälk, fint strimlad
1 morot, tärnad
1 dl bambuskott, strimlade
2 tsk majsena eller potatismjöl
2 1/2 dl kall kycklingbuljong eller vatten
salt och peppar
Serveras med ris
Lägg den tärnade kycklingen i en skål och krydda med ingefäran, vitlöken, sesamoljan och 1 msk soja.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs cashewnötterna tills de är gyllene, ca 1 min. Ta upp dem och låt dom rinna av på hushållspapper. Häll bort all olja utom 2 msk och hetta upp igen på medelvärme.
Bryn kycklingbitarn under omrörning i några minuter. Ta upp och lägg på en tallrik. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i några minuter. Tillsätt kycklingen och bambuskotten och låt fräsa ytterligare nga min.
Blanda majsenamjölet med buljongen och häll det det i woken tillsammans med resten av sojan. Rör om såsen, sjuk upp och låt tjockna. Tillsätt cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med ris.