Meny Stäng

Müsli

Det här müslireceptet fick jag från kollegan på jobbet. Varifrån det kommer vet jag inte. Första ggn jag åt det så tyckte jag det smakade så där. Nu är jag stormförtjust i det och man står sig länge på det i en tallrik fil.

4 dl rågflingor

5 dl havregryn

2 dl dinkelflingor

2 dl boveteflingor

50 g valnötter

50 g mandel

50 g haselnötter

2 dl solroskärnor

1 dl solroskärnor

1 dl kokosflingor

1 dl linfrö

1 dl sesamfrön

1/2 dl honung/råsocker

3 mska rapsolja

2,5 dl vatten

Blanda ut honungen med vattnet och oljan. Arbeta in honungsvattnet med resten av ingredienserna. Fördela allt på en plåt. Rosta i 30 min på 200 grader och rör om minst var 10:de minut. Låt svalna. Sedan hackar jag torkade plommon, aprikoser, fikon och russin som jag har i en burk brevid och tillsätter när jag ska äta. Detta för att jag tycker att torkad frukt annars blir så torr om den står en tid.

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *